Aiso Retro Tournament TiTe:n opiskeljoiden kanssa

Olemme hiljattain aloittaneet yhteistyön Tampereen TietoTeekkarikillan, tuttavallisemmin TiTe, kanssa. TietoTeekkarikilta on Tampereen yliopistossa toimiva yhdistys, joka ajaa tietotekniikan opiskelijoiden etuja. Tampereen TietoTeekkarikilta on yksi Tampereen yliopiston suurimmista killoista. Myös meitä aisolaisia on ollut mukana killan toiminnassa ajamassa tietotekniikan opiskelijoiden etuja ja vaikuttamassa killan hallituksessa. Siksi yhteistyö TiTe:n kanssa oli meille luonnollinen valinta. 

Haluamme olla mukana tulevien sukupolvien urataipaleella jo alkumetreiltä asti. Uskomme, että yhteistyö TiTe:n kanssa on antoisa molemmin puolin: me tavoitamme opiskelijat ja he tavoittavat meidät. Yhteistyön kautta saamme olla mukana kehittämässä opiskelijoiden toimintaa ja kehittyä itsekin siinä samalla. Yrityksenä pyrimme mahdollistamaan opiskelijoille mielenkiintoisia lopputyöaiheita ja avaamaan ovia tulevaisuuden tietotekniikan tekijöille.

Aiso Retro Tournament TiTe:n opiskelijoiden kanssa.

Pelejä, pizzaa ja panimosimaa

Yhteistyömme Tampereen TietoTeekkarikillan opiskelijoiden kanssa polkaistiin kunnolla käyntiin retropelihenkisellä Wapputapahtumalla. Tiistaina 12.4.2022 järjestettiin maailmanhistorian ensimmäinen Aiso Retro Tournament. Wanhojen Hyvien Aikojen Arcade-pelikulttuuria kunnioittava Arcade-iltama keräsi noin kymmenkunta tietoteekkaria mittelöimään Aison toimistolle, sekä nauttimaan pizzaa ja panimosimaa. 

Tampereen TietoTeekkarikillan wapputapahtuma Aison toimistolla.

Koska kyseessä oli firman tapahtuma, täytyi meidän huolehtia myös yrityksemme uskottavuudesta. Ennen kuin hyökkäsimme Arcademaatin kimppuun hoidettiin virallinen osuus alta pois. Yrityksemme toimitusjohtaja Jani raotti verhoa kulissien taakse ja kertoi tietotekniikan opiskelijoille, mikä kumma on tämä Tampereen TietoTeekkarikillan uusi salaperäinen yhteistyökumppani, joka kantaa nimeä Aiso. Tietotekniikan opiskelijat haastoivat Jania esittämällä mitä mainioimpia ja kimuranttejakin kysymyksiä Aison työhön ja tietotekniikan alaan liittyen, mikä valoi uskoa nuorten osaajien löytymiseen killan riveistä.

Aison toimitusjohtaja esittelee yrityksen toimintaa tietotekniikan opiskelijoille.

Illan agendalla oli, että osallistujat ottavat mittaa toisistaan Marvel vs. Capcom -pelissä 1v1-turnauksina. Vaikka peli oli kaikille uusi tuttavuus, se ei menoa hidastanut. Arcademaatin äärellä saatiin aikaan jännittäviäkin kamppailuja ja parhaan pelaajan tittelistä käytiin tiukkaa vääntöä. Saatoimme nimittäin luvata ansionmukaiset palkinnot parhaiten suoriutuville pelaajille. Näinhän me myös teimme. Voittaja palkittiin Nintendo Game & Watch: The Legend of Zelda -pelikonsolilla, joka sisältää kolme klassikkoa The Legend of Zelda -sarjasta. Hopeamitalisti sai kotiin viemisenä Super Mario avaimenperän ja mukin, josta kelpaa nautiskella wappujuomia.

Tampereen yliopiston opiskelijat vierailivat Aison toimistolla.

Kuumana käyneiden Arcade-pelailujen jälkeen oli hyvä hetki hengähtää. Pari tuntia vierähtikin Mario Kartin ja Mario Partyn paremmuusjärjestyksen puinnissa toimiston neukkarissa. Kaiken kaikkiaan ilta sujui leppoisasti ja meillä ainakin oli mukavaa. Uskomme, että myös opiskelijat saivat mainion varaslähdön Wappuun rennon pelailun, pikkupurtavan ja teemaan sopivien virvokkeiden kautta.

Aison ja Tampereen TietoTeekkarikillan opiskelijamiitti.

Opiskelijayhteistyön jatkumo Tampereen tietoteekkarien kanssa

Haluamme vielä kiittää kaikkia iltaan osallistuneita opiskelijoita onnistuneesta retropeli-illasta. Vastaavanlaisia tapahtumia on varmasti luvassa jatkossakin, eikä Arcademaattikaan käytössä kulu. Jos sinulla on jokin loistava idea mielessä, jonka haluaisit meidän ehdottomasti toteuttavan, niin laita meille viestiä. Toivottavasti vierailijoille jäi jotain mieleen myös Aisosta mahdollisena työnantajana tulevaisuudessa!